sunnuntai 29. marraskuuta 2015

tonttulassa touhutaan

Ompas taas mennyt koko marraskuu niin sukkelaan, pimeistä päivistä huolimatta. Paljon kaikenlaista on keskeneräisenä, lähinnä pukin paketteihin meneviä käsitöitä ja kun on paljon kesken, tuntuu ettei mikään valmistu koskaan. Vaan kun mä  näin facebookissa yhden kivan ja simppelin sukkaidean, se oli pakko  saada puikoille ja heti. Valmistakin tuli ihan huomaamatta. Ensimmäisen sukan tikututtelin valmiiksi illassa ja toisen laitoin puikoille samantien.Illalla kun lapset sain nukkumaan, ajattelin neuloa toisenkin sukan kantapään. Seuraavana päivänä olisi sitten helppoa pieninäkin vapaahetkinä neuloa sukan teräosaa. Ja kun olin saanut kantapään valmiiksi, mallailin sukkia päällekkäin, jotta onko ne ollenkaan samaa kokoa? Ja pirskules kun oli tämä tonttu torvelo unohtanut neuloa toiseen sukkaan tuon nilkan joustimen.



 Sen verran vähän nykyisin on tuota neulomisaikaa, etten raaskinut purkaa sukkaa vaan päätin neuloa molemmille parit. Ja nopsaan valmistui se toinenkin eriparisukkapari. Ensimmäinen, se missä on nilkkajoustin lähtee facebookissa järjestettyyn sukkavaihtoon ja toiset jää miun omia jalkoja lämmittämään. Toiset kokoa 36-37 ja toiset 39. Lankana näissä Vesa-sukkalanka ja lukematon määrä pieniä langanpätkiä, jotka mie aina säilön yhteen muumipurkkiin. Lankaa kului näihin 119g ja  113 g. Näitä oli kyllä hauska neuloa, idea on vallan hassu,

Tässä vielä kaikki sukat yhdessä ja keskellä miun sny-parilta saama  välimuistaminen. Kortti tuli jo aikaa sitten vaan en ole koneelle ennättänyt. Kaunis kiitos siitä, se ja kaikki muutkin muistamiset on varmaan osasyy, että syksy on mennyt niin sukkelaan.





                                       Tunnelmallista ensimmäistä adventtia teille jokaiselle!

                                                                      Anne-Mari

3 kommenttia:

  1. Mainio idea, olla purkamatta vääränlaista sukkaa ja tehdä sillekkin pari :) nuo varret on tosi hauskat.

    VastaaPoista
  2. Ihanat sukat. Varret ovat kivat, molemmissa.

    VastaaPoista